ArtFrame.nl

Profiel

 

Desirée de Graaff-Axt (1967) is oprichter en eigenaar van Axtion HR.

Axtion HR kent drie pijlers, te weten HR Consult, interim management en coaching.

Axtion HR heeft opdrachtgevers in een groot deel van Nederland.

Als consultant ontwikkelt Desirée onder meer HR beleid en HR instrumenten. Als specialist op het gebied van arbeidsvoorwaarden weet zij deze te ontwikkelen en te harmoniseren. Als interim manager begeleidt Desirée met name veranderingen binnen organisaties vanuit het HR perspectief (bijvoorbeeld: start ups, verkoopprocessen, reorganisaties, fusies, etc.). Als coach begeleidt zij veelal (senior) managers en managementteams.

 

Desirée begon haar loopbaan na haar opleiding Bedrijfssociologie/-kunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam in 1990 als trainee en vervolgens als Adviseur Arbeidsvoorwaarden- en verhoudingen en personeelsmanager.

Na het begeleiden van de fusie tussen drie energiebedrijven heeft zij haar loopbaan vervolgd als HR Manager en in die hoedanigheid veelal veranderingen binnen diverse organisaties begeleid (outsourcing, "commercialiseren", verkoop, start-ups en reorganisaties).

 

Haar ervaring is op het gebied van Human Resources breed (in-, door- en uitstroom, organisatieontwikkeling, onderhandelen met OR en Vakbondvertegenwoordigers, begeleiden van veranderingen), zowel operationeel als leidinggevend (aan afdelingen van minimaal 2 tot maximaal 15 medewerkers), zowel in een nationale als in een internationale context. Zij is een businesspartner van het management.

De branches waarbinnen zij heeft gewerkt zijn Nutssector, Kabel, Media, ICT en Bank- en Verzekeringswezen. Er zijn in de loop der jaren vele leergangen en cursussen gevolgd op het gebied van Human Resources, waaronder arbeidsrecht, arbeids- en organisatiepsycholgie, personeelsmanagement, assessments, loopbaanmanagement (Alites) en coaching (NCOI, NLP).

 

Na haar laatste ervaring in loondienst bij Priority Telecom, waarbij ze als Director HR verantwoordelijk was voor het opzetten van de afdeling HR, het ontwikkelen en implementeren van arbeidsvoorwaarden, het uitbouwen van de organisatie en personeelsmanagement voor Priority Telecom Benelux (inclusief het begeleiden van twee reorganisaties), heeft ze eind 2003 besloten haar ervaring te bundelen en haar eigen bureau onder de naam Axtion HR op te richten.

 

Haar werkaanpak kenmerkt zich door een transparante en doelgerichte werkwijze. Desirée richt zich op het aansluiten bij de strategie van de organisatie en deze vertalen in een concreet en pragmatisch HR beleid. Daarnaast heeft zij de overtuiging dat mensen zeer capabel zijn en verantwoordelijk voor hun eigen keuzes, maar soms een duwtje in de rug nodig hebben om zelf hun keuzes en verantwoordelijkheden zowel privé als zakelijk te kunnen bepalen.

Kernwoorden zijn: resultaatgericht, pragmatisch, flexibel, collegiaal, humor, hands-on en menslievend.